Coneixent Tàpies


Coneixent Tàpies.

La melancolia en gran format.

Dukkha. 1995

No hi ha millor manera per començar a conèixer un autor que fer una visita guiada a una exposició d’un aspecte o part de la seva obra. Un dels molts artistes que desconec el seu llenguatge és precisament Tàpies. Aprofitant la mostra “Melancolia” que la Fundació Tàpies ofereix fins el 25 d’octubre, he entrat al món Tàpies.

En aquesta visita he vist el perquè de l’ús de determinats materials, més aviat senzills, humils, pobres. Estores d’espart, mantes velles, objectes usats. Colors marrons, negres, o blanc: colors filosòfics segons Tàpies.

Obra "abans i després" 1994
Abans i després. 1994
obra "Hieràtic". 1991
Hieràtic. 1991

Creu, aspa. Creuament de línies que poden tenir diferents significats com rebuig, mort, indicar, fé. En totes les obres de Tàpies en podem trobar una o més, potser amb diferents formes i significats. Però com a bon artista, deixa que l’espectador, nosaltres, donem el significat que creiem més oportú.

En les obres de Tàpies també hi podem trobar el reflex que l’època que va haver de passar al llit, malalt, durant la seva joventut, ja que podem trobar referències al llit; el coneixement de la cultura oriental i la influència del budisme reflectida en idees i paraules com la obra “Dukkha” del 1995.

Val molt la pena visitar aquesta petita exposició comissariada per Núria Homs, on no us podeu oblidar llegir els plafons informatius de cada obra. I de passada, gaudiu de l’edifici.

Obra "¡Parla, Parla!". 1992
¡Parla, Parla!. 1992

4 respostes a “Coneixent Tàpies”

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *