Colònia Castells


Colònia Castells

Una exposició permanent dona a conèixer la història de la Colònia Castells, el darrer barri obrer de passatges a Les Corts de Barcelona.

A la cantonada dels carrers Equador amb Montnegre es troba l’exposició permanent de la memòria històrica i industrial de la Colònia Castells. En aquesta mostra, comissariada per Laura Molinos Solà, podem conèixer diferents aspectes d’aquesta antiga colònia. Dividit en vuit apartats, està descrit tant l’origen de la colònia, la vida que s’hi feia, com persones que van destacar en la lluita social i associativa.

Tot i que alguns veïns creuen que aquesta mostra acabarà amb les obres del Parc de la Colònia Castells el febrer de 2023, l’Ajuntament té previst deixar en peus el darrer dels tres passatges que encara hi ha, el carrer Piera, amb onze dels dos-cents vint habitatges que hi va arribar a haver en tota la colònia.

Exposicions permanents com la de la Colònia Castells del barri de Les Corts de Barcelona permeten donar continuïtat a la identitat de barri, així com orgull als veïns, tant si són antics habitants de la colònia com als nouvinguts. No deixeu de passar-vos per allà i fer-vos vostres els fets i les memòries descrites. És a l’aire lliure, i per tant l’accés és obert i gratuït les vint-i-quatre hores del dia.


Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *