El bell viatge


El bell viatge

La galeria Marlborough de Barcelona presenta un recorregut essencial dels cinquanta anys de trajectòria de Riera i Aragó

Des del 26 de gener al 25 de març del 2023 la galeria Marlborough de Barcelona presenta un conjunt d’obres que l’artista Riera i Aragó ha conservat des de la seva primera exposició el 1973, quan tan sols tenia 18 anys. Aquest viatge ens permet recórrer els seus darrers cinquanta anys navegant entre creacions on, a través de diferents materials, textures i suports, podem veure una temàtica en comú: els avions i els submarins.

Aquests enginys mecànics permeten a l’autor treballar per un costat la ingravidesa, i per l’altre costat representar de manera esquemàtica a l’home i la dona en posat horitzontal. El metall, que és la base de bona part de l’obra que es presenta en aquesta exposició, rep diferents tractaments tant físics com químics. Aquest fet que permet a Riera i Aragó aconseguir variats colors i textures tot imitant l’acció que el mar provoca en les restes enfonsades d’antics vaixells. L’aigua, tant per la seva presencia com per la seva absència, també és present en diverses de les obres exposades.

El tractament que fa l’autor dels avions com a tema d’algunes de les seves obres, aviat queda reduïda a una fascinació per les hèlix, les rodes i les cues. Tant en pintures, tot utilitzant fulls de papers bancaris o diferents teixits, com en escultures, Riera i Aragó experimenta amb diferents materials, colors i dimensions mentre manté l’essència dels tres elements bàsics de les aeronaus dels que destaca la hèlix, element en comú amb els submarins.

L’obra de Riera i Aragó és molt extensa i forma part de diverses col·leccions privades i públiques. També ha executat obres públiques en edificis, places i parcs com la obra “Submarí soterrat” (1987-1990) que podem trobar als Jardins d’Hiroshima a Barcelona.

Foto: https://rieraiarago.com/cat/espacio_o1.html
Submarí soterrat, 1987-1990. Jardins d’ Hiroshima, Barcelona

Gràcies per llegir-nos.


2 respostes a “El bell viatge”

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *